min

Tags in dit artikel

, , ,

Gebruikers die de eerste versie van Internet Explorer 8 hebben gedownload krijgen een ietwat vreemde melding zodra ze van Windows Update gebruik willen maken.

"To use this site, you must be running Microsoft Internet Explorer 5 or later", verschijnt er op het scherm zodra deze site bezocht wordt. De eerste versie van IE8 is vrijgegeven tijdens de MIX08-conferentie die eerder deze maand is gehouden in Las Vegas, en is verkrijgbaar voor Windows XP, Vista en de laatste twee uitgaves van het server-operatingsysteem van Microsoft, 2003 en 2008.

Gebruikers waren zeer verward door deze melding. "Nadat ik IE7 had vervangen door IE8 probeerde ik m’n versie van Windows Vista te updaten door middel van Windows Update, maar tot mijn grote verbazing werd ik verwezen naar deze foutmeldingspagina", aldus een gebruiker op een Microsoft-nieuwsgroep.

Om deze fout op te lossen moet Internet Explorer zodanig ingesteld worden dat het versie 7 emuleert. Dit heeft echter wel een herstart van de browser nodig.

"Windows Update zal binnenkort worden aangepast voor de IE8-browser", aldus Eric Law, een werknemer van Microsoft als een reactie op een blogposting van het IE-ontwikkelteam. "Tot die tijd moet IE7 worden geëmuleerd, we verontschuldigen ons voor het ongemak", aldus Law.