2min

Op het blog van Internet Explorer laat algemeen directeur Ryan Gavin weten dat alle geïnstalleerde Internet Explorer versies, die zijn geïnstalleerd op Windows XP of hoger, in januari een automatische update zullen krijgen naar Internet Explorer 8 of 9.

De automatische update zal als eerste worden uitgerold in Australië en Brazilië waarna vervolgens alle andere landen in de wereld zullen volgen. De automatische update zal alleen plaatsvinden als de gebruiker de instelling "Automatisch updaten" heeft aanstaan. Indien de instellingen nooit zijn gewijzigd staat deze instelling automatisch aan. Microsoft wil op deze manier forceren dat gebruikers de allernieuwste versie van Internet Explorer gaan gebruiken.

Aangezien het gaat om alle computers met Windows XP of hoger, gaat het in Nederland eigenlijk om alle computers. Voorlopers van Windows XP zoals Windows 2000 zijn in de Westerse landen vrijwel niet meer actief. Windows XP of hoger, betekent dat ook Windows Vista en Windows 7 computers zullen worden bijgewerkt naar een nieuwe versie van Internet Explorer. Voor Windows XP gebruikers betekent dit een update naar Internet Explorer 8 en voor Windows Vista en Windows 7 computers een update naar Internet Explorer 9.

"We proberen updates zo simpel en snel mogelijk te maken voor onze Windows-gebruikers. Windows telt momenteel miljoenen IE-gebruikers die verbonden zijn aan het internet. Door te blijven updaten zorgen we ervoor dat de gebruiker veilig online is."

Gavin gaf ook aan dat niet alle individuele gebruikers of organisaties een automatische update op prijs stellen. Daarom is het mogelijk voor gebruikers of systeembeheerders om het automatisch updaten van Internet Explorer uit te schakelen.