2min Devices

Internet Explorer 7, 8, 9 en 10 worden niet langer ondersteund

De dag is gekomen waarop Microsoft de stekker trekt uit een groot aantal verouderde browsers, vanaf vandaag worden Internet Explorer 7, 8, 9 en 10 niet langer door het bedrijf ondersteund. Gebruikers zullen vandaag een beveiligingsupdate krijgen die meldingen gaat tonen dat Internet Explorer bijgewerkt moet worden naar versie 11, indien dat nog niet is gebeurd.

Microsoft staakt de ondersteuning voor alle verouderde Internet Explorer-versies en mensen met een Windows Vista of Windows 7-computer kunnen gratis upgraden naar Internet Explorer 11, de versie die nog wel wordt ondersteund door Microsoft.

De reden voor het staken van de ondersteuning is simpel, de browsers zijn verouderd, ondersteunen een hele hoop nieuwe en inmiddels veel gebruikte webelementen niet, waardoor er geen goede browserervaring kan worden geboden. Daarnaast kan Microsoft door het schrappen van de oude versies zijn aandacht verleggen, het hoeft nu alleen nog Internet Explorer 11 te onderhouden en niet ook nog de vier voorgaande versies. De tijd die daarmee wordt uitgespaard kan beter besteedt worden aan de ontwikkeling van de nieuwe Microsoft Edge-browser in Windows 10.

Met deze nieuwe Edge-browser wil het bedrijf uit Redmond juist voorop lopen en dus ondersteuning bieden voor de allernieuwste internetstandaarden en technieken. Gebruikers die op Windows 8 draaien of misschien al wel op Windows 10 hoeven niet te upgraden, zij hebben automatisch Internet Explorer 11.