2min

Tags in dit artikel

, , ,

Het bedrijf ASRock wil zich langzaam maar zeker gaan richten op andere marktsegementen. Was het bedrijf voorheen vooral in het lagere marktsegment te vinden, op de CeBIT liet het bedrijf aan ons weten zich vanaf nu meer op het midden en hogere segment te gaan focussen.

A780FullDisplayPort is een van de nieuwe producten waarmee ze die woorden kracht bij willen zetten. Displayport is een nieuwe techniek die je kunt zien als een luxe versie van het welbekende HDMI. Deze nieuwe techniek haalt een hogere snelheid dan HDMI en biedt de mogelijkheid tot bi-directionele communicatie. ASRock is het eerste bedrijf dat deze Displayport aanbiedt op een moederbord, er zijn al wel videokaarten die deze poort hebben. Omdat de techniek nog maar weinig wordt toegepast zijn er ook nog niet veel monitoren met deze aansluiting verkrijgbaar. Dell is op dit moment de enige leverancier die monitoren aanbiedt die met dit nieuwe systeem kunnen werken, Samsung zal later dit jaar volgen.


Het blijft tevens mogelijk om gebruik te maken van HDMI. Displayport is dus een extra slot op het moederbord en dient op dit moment nog niet als plaatsvervanger.

Het K10N78FullHD-hSLI moederbord maakt net als enkele moederborden van MSI gebruik van Hybrid-SLI dat de grafische chip op het moederbord kan laten samenwerken met een aanvullende grafische kaart. Voorheen was het zo dat de grafische chip op het moederbord uitegeschakeld werd als er een losse grafische kaart aan het systeem werd toegevoegd, maar dat is nu dus verleden tijd. Vooral als je af en toe een game speelt en je niet continu heel veel stroom wilt verbruiken is dit interessant. Hybrid-SLI schakelt de losse grafische kaart namelijk uit als deze niet nodig is.


ASRock brengt ook de K10N750SLI-110dB op de markt, een moederbord dat gebruikmaakt van de ALC890 Audio Codec. Deze codec zorgt voor een goede ruisonderdrukking. Net als Asus is ASRock bezig met het integreren van Wi-Fi-modules op zijn moederborden. Natuurlijk erg handig daar er steeds meer gebruik gemaakt wordt van draadloos internet. Twee van de moederborden die standaard voorzien zijn van een Wi-Fi-chip zijn de X48TurboTwins-WiFi en de Penryn1600SLIX3-WiFi.


Het X48TurboTwins-WiFi moederbord ondersteunt zowel DDR2- als DDR3-geheugen. De Penryn1600 ondersteunt daarentegen alleen DDR2 geheugen maar biedt als extra optie triple SLI. Dat betekent dat er maximaal drie grafische kaarten van NVIDIA met elkaar kunnen samenwerken. Dit moederbord zal over twee weken op de markt verschijnen.