2min

Tags in dit artikel

, , ,

ASRock heeft op de CeBIT een prominent plaatsje gekregen tegenover de stands van onder andere Arctic Cooling en OCZ, desondanks waren we de stand bijna voorbijgelopen. Gelukkig deden we dat niet, want tegen onze verwachtingen in kregen we bij ASRock een paar zéér interessante dingen te zien.

NVDIA SLi + CrossFire

Met de komst van de X58 was het mogelijk CrossFire en SLi op één bord te draaien (niet tegelijkertijd). ASRock vond het tijd dat dit ook op andere moederborden moest kunnen en kwam op de CeBIT met een BIOS-update voor het bestaande N7AD SLi-moederbord, waardoor deze ook CrossFire kan ondersteunen. In een donker kamertje achter de ASRock-stand liet een engineer ons het pareltje zien. Hij vertelde ons onder andere dat het BIOS aangepast is om een dergelijke combinatie mogelijk te maken. De CrossFire-prestaties van het ASRock N7AD-SLI-moederbord is vergelijkbaar met die van een P45 moederbord.

We hebben een kleine video gemaakt van de opstelling, die hier onder te zien is.

Tesla-desktopcomputer

Geboeid als we waren liepen we als makke lammetjes achter onze tourguide aan. Midden op de ASRock stand stond een Tesla-desktopcomputer met maar liefst vier Tesla-kaarten met elk 240 streamprocessors. Dit alles werd gekoppeld op een X58-bord waarvan de lay-out is aangepast voor het Tesla-desktopplatform. De parallelle rekenkracht van de Cuda-processors komt met de introductie van dit moederbord binnen handbereik . Tevens laat ASRock hiermee zien dat ze geen budgetmerk meer zijn en mee kunnen met de grote jongens.

Instantboot

Voor sommigen is het misschien nieuw, maar andere zullen de term ‘instant boot’ wel kennen. Met behulp van instant boot kun je je systeem razendsnel opstarten. ASRock demonstreerde het op de stand met een Nettop en speciaal voor Techzine hielden ze een demonstratie die je hieronder kunt zien.