Het Taiwanees bedrijf Gigabyte stond op de CeBIT verdekt opgesteld. Het bedrijf had dan ook geen revolutionaire nieuwe producten. Om toch een beeld te geven van hun producten vind je hieronder een kort overzicht.

Voedingen

De Odin GT-serie met daarin de GE-S550A-D1 en de GE-S800A-D1 is het noemen waard, deze voedingen worden namelijk geleverd met een softwarepakket. Met P-Tuner is het mogelijk om allerlei waardes uit te lezen, daarmee wordt onder andere de werking en het energieverbruik van het computersysteem inzichtelijk. Ook de mogelijkheid om de ingebouwde ventilator aan te sturen samen met twee casefans op basis van de temperatuur is een welkome feature. Daarnaast biedt de voeding een hoog vermogen, een efficiëntie van meer dan 80 procent, een stille werking en een modulair kabelsysteem.

De P-tuner software kan je ook voorzien van de meest accurate informatie over de voeding via de Gauge, een apparaat dat op de USB-poort aan gesloten wordt. Denk dan aan informatie over het wattage, temperatuur en de fansnelheid.

Systeemkasten

De Gigabyte 3D Mercury is een aluminium computerkast die opvalt door het ingebouwde vloeistofkoelingsysteem. Aan de bovenkant van de kast zit een een vulpunt, zodat je gemakkelijk de vloeistof in het systeem kunt gieten. Ook voor het bijvullen is dat erg prettig.

Laptop Roll Pad

Gigabyte heeft op deze editie van de CeBIT een iF-designaward gewonnen voor de laptop Roll Pad. Een aluminium mat waarop je een 14-inch of 15-inch laptop kwijt kunt. Het design is afgeleid van een doorsnee sushi-roller. Door je laptop op het matje te plaatsen wordt de warmte beter afgevoerd en daardoor zou de laptop een langere levensduur krijgen. De mat is geschikt voor alle oppervlaktes en hoeft nergens op aangesloten te worden.