2min

Tags in dit artikel

, , ,

Volgens AppleInsider gaat Apple de Apple TV mogelijk van een digitale video recorder, kortweg DVR, voorzien. Een Wall Street-analist noemt het een lucratieve business waardoor Apple in een miljarden-bedrijf kan veranderen.

Uit een patentaanvraag van Apple valt af te leiden, dat Apple mogelijk plannen heeft om een functie in de Apple TV in te bouwen waarmee digitale video opgenomen kan worden.
Volgens American Technology Research-analist Shaw Wu wordt de Apple TV daarmee in plaats van de geplande hobby een echte business voor het bedrijf uit Cupertino.

"Wij schatten dat de AppleTV vandaag de dag slechts een kleine bijdrage levert aan de omzet van Apple. Ongeveer 0,3 tot 0,4 procent, wat zo’n 100 tot 125 miljoen dollar bedraagt.
Wij denken dat Apple met een mogelijkheid om live TV te kijken en op te nemen in een miljoenen-, zo niet miljarden-bedrijf kan transformeren.", aldus Wu.

Hij voegt er verder aan toe dat de kosten van een dergelijke functionaliteit minimaal zijn. Volgens hem kost een DVR-mogelijkheid zo’n 12 tot 15 dollar per Apple TV, een volgens hem verwaarloosbaar bedrag.

Om niet meteen te hard van stapel te lopen, vermeldt hij eveneens dat uit het verleden gebleken is dat niet elk patent ook daadwerkelijk een serieus product oplevert.
Wu verwijst naar de Bluetooth stereo headsets die ook nooit tot een product geworden zijn.
Tot slot weet hij nog te melden dat Apple momenteel in de laatste onderhandelingsfase met Sony is om Blu-ray naar de Mac te brengen.