2min Devices

Rabobank introduceert person to person betalingen

De Rabobank wil deze zomer een nieuwe manier van betalen lanceren. De nieuwe betaalmethode moet ervoor zorgen dat men gemakkelijker betalingen aan elkaar kan verrichten.

Rabobank introduceert person to person betalingenHet zogenoemde ‘person to person’-betalen wordt deze zomer geintroduceerd door de Rabobank. De betaalmethode zal werken met elke telecomprovider en dient voor kleinere betalingen aan elkaar.

Het systeem is gebaseerd op MiniTix. Deze betaalmethode had de Rabobank al eerder ontworpen om kleine bedragen te betalen op een eenvoudige manier. De dienst werkte in eerste instantie alleen via het internet, maar hier is verandering in gekomen. Vanaf juni zal de dienst ook SMS, mobiel internet en digitale tv ondersteunen. Minitix heeft tevens een functie die ervoor zorgt dat men nooit zonder krediet komt te zitten, de portemonnee laadt zichzelf weer op als er een ontoereikend saldo is.

Piet van Schijndel, lid raad van bestuur Rabobank Groep: "Na het betalen van muziekdownloads en concertkaartjes kunnen bezitters van mobiele telefoons nu ook onderling betalingen doen. Het is handig dat je zelf bepaalt waar en op welk moment je je betaling doet. Het vervangt de noodzaak om contant geld bij je te dragen. Het is eenvoudig en
efficiënt."

Het is niet het eerste betaal-project van Rabo Mobiel. Rabo Mobiel heeft al diverse ervaringen op dit gebied, zoals de betaling bij de C1000 en de NFC-functionaliteit in dierentuin Blijdorp.

Bron:Techzine Redactie