De Rabobank wil in 2014 mobiel betalen landelijk gaan introduceren. Voor het mobiele betalen is een telefoon nodig die NFC ondersteunt. Telefoons die geen NFC ondersteunen zullen niet gebruikt kunnen worden voor betalingen.

Rabobank wil het vanaf volgend jaar mogelijk maken om met je mobiele telefoon te betalen. De bank heeft samen met ING en ABN Amro de afgelopen jaren tests gedaan in Leiden. Na de test in Leiden wil de bank het systeem door heel Nederland gaan invoeren.

De betalingsmethode maakt gebruik van de Near Field Communication (NFC)-chip van een toestel. Om betalingen met NFC mogelijk te maken zullen winkeliers een apparaat moeten aanschaffen dat de betaling mogelijk maakt.

Daarnaast is het zo dat de technologie niet door alle telefoons worden ondersteund. Over het algemeen ondersteunen alleen de duurdere toestellen NFC. Ook de iPhones ondersteunen geen NFC. Het is nog niet duidelijk of de Rabobank ook een mogelijkheid gaat bieden om de grote groep iPhone-gebruikers de mogelijkheid te geven om met hun telefoon te betalen. Apple lijkt zelf wel wat van plan te zijn via de Bluetooth Low Energy-standaard, een technologie die de iPhones en veel andere smartphones ondersteunen.

Via het systeem moet het mogelijk worden om bedragen tot 25 euro te betalen door het toestel tegen een apparaat aan te houden. Voor bedragen boven de 25 euro moet een pincode ingevoerd worden, als extra beveiliging.