1 min

Microsoft wil, in navolging op de iPhone van Apple, een volledige webbrowser aanbieden op mobiele apparatuur, die gebruik maaktvan het Windows Mobile-besturingssysteem.

Althans, dit heeft Microsoft vandaag gezegd op de CTIA, een jaarlijkse show voor mobiele appratuur, die dit jaar in Las Vegas wordt gehouden. Het gaat daarom, aan het einde van het jaar, een verbeterde versie van Internet Explorer aan fabrikanten aanbieden.

Microsoft is de laatste tijd terrein aan het winnen met haar Windows Mobile-besturingssysteem met zakelijke functies als e-mail, maar het heeft heftige concurrentie van de iPhone, de BlackBerry en Palm.

Voordat de iPhone in juni vorig jaar werd geïntroduceerd konden mobiele apparaten slechts een gestripte versie van het internet laten zien aangezien het toch moeilijk te zien was op kleine schermen. Geavanceerde websites werden traag geladen en waren moeilijk te lezen.

Daarom heeft Microsoft op de CTIA een nieuwe versie van Windows Mobile aangekondigd. Met versie 6.1 zou het voor gebruikers makkelijker moeten zijn om te navigeren binnen webpagina’s op bijvoorbeeld hun telefoons.

Microsoft verwacht dat de markt voor mobiele apparatuur in de komende vier jaar zal verviervoudigen. Daarom hebben zij er veel belang bij, om niet te ver achterop te raken bij concurrenten zoals Apple, die met zijn iPhone een schot in de roos heeft.