1 min

Tags in dit artikel

,

Uit onderzoek van Rubicon Consulting is gebleken dat het merendeel van de iPhone-gebruikers, in tegenstelling tot wat je zou verwachten, helemaal geen Mac heeft.

Dit resultaat is op z’n minst opmerkelijk te noemen, aangezien je zou verwachten dat Mac-gebruikers eerder een telefoon kopen van hun favoriete merk dan Windows-gebruikers dat doen. Het onderzoek vond plaats onder 460 iPhone-gebruikers, waarvan tachtig procent eveneens aangeeft tevreden te zijn met het toestel.

Slechts twintig procent van de ondervraagden verklaarde zowel een Mac als een iPod te bezitten en slechts vijf procent bezit een Mac, maar geen iPod, hoewel dat dubieus is, want de iPhone heeft ook een ingebouwde iPod. Een forse meerderheid geeft tevens aan de iPhone op z’n minst één keer per dag te gebruiken voor email-activiteiten.

Daarnaast werd nog duidelijk dat een derde van de ondervraagden twee mobiele telefoons in haar bezit heeft en dat één op de vijf iPhones als cadeautje was ontvangen. Wat opvalt is dat het percentage geünlockte iPhones betrekkelijk groot is, dit bedraagt zo’n dertien procent. iPhone-gebruikers betalen ook meer voor hun abonnement, gemiddeld zo’n 19 à 20 dollar meer.

Ongeveer de helft van de iPhone-gebruikers in dit onderzoek is onder de dertig jaar, waarvan zestien procent student is. De meest gewilde functies voor de aankomende firmware zijn volgens het onderzoek programma’s en Exchange-ondersteuning.