min

Tags in dit artikel

, , , ,

Consumenten die binnen nu en drie maanden een nieuwe mobiele telefoon gaan kopen, kiezen voor een iPhone. Bijna de helft van potentiële klanten zegt een iPhone te zullen kopen.

Dat blijkt uit cijfers die Apple Insider op zijn website presenteert. Het onderzoek is uitgevoerd door ChangeWave Research onder 4163 respondenten. 89 procent van de respondenten komt uit Noord-Amerika, de rest daarbuiten.

Het onderzoek toont aan dat 46 procent van de consumenten die de binnen nu en drie maanden een nieuwe mobiele telefoon gaat kopen de voorkeur geeft aan een een telefoon met het iOS-besturingssysteem. Op de tweede plaats staat Google Android met 32 procent. BlackBerry-maker RIM bungelt onderaan het lijstje met 4 procent.
De grafiek laat een grillig verloop zien voor Apple. De afgelopen drie jaar heeft het iOS-besturingssysteem diverse pieken en dalen gekend. Google Android daarentegen kent een geleidelijke en stabiele groei van 1 procent naar de huidige 32 procent. RIM verkeert sinds eind 2008 in een neerwaartse spiraal die geen bodem lijkt te kennen.

Verder toont het onderzoek aan dat 29 procent van de huidige Apple-gebruikers in de toekomst overweegt opnieuw een Apple-toestel te kopen vanwege de iCloud-dienst. Voor niet-Apple-gebruikers is dat 13 procent. Tevens kent Apple het grootste aantal zeer tevreden klanten. Maar liefst 70 procent van de iPhone-gebruikers zegt "zeer tevreden" te zijn over het besturingssysteem. Voor Google en RIM is dat respectievelijk 50 procent en 26 procent.