1 min

Tags in dit artikel

, ,

Sun Microsystems heeft deze ochtend bekend gemaakt dat het MySQL AB, het moederbedrijf achter het gelijknamige opensourcedatabasesysteem MySQL, over zal nemen.

MySQL AB heeft het bod van 1 miljard dollar van Sun geaccepteerd, waarmee de deal rond is. MySQL kent een wijdverspreid gebruik in de IT-infrastructuren over de gehele wereld. Met deze overname stapt Sun nu in de databasemarkt, waar het gelijk de leidende positie in zal nemen.

De integratie van het personeel en de cultuur van MySQL tezamen met diens invloed op het web moet Suns positie in de webeconomie verstevigen, aldus Jonathan Schwartz, CEO van Sun Microsystems. De overname van MySQL valt onder het algemene groeiplan van Sun. Sun hoopt MySQL te combineren met hun bestaande producten om zo nieuwe markten aan te kunnen boren in onder andere virtualisatieoplossingen, middleware en opslagplatformen.

Het eerste dat zal veranderen na afronding van de overname is dat de commerciële ondersteuning in Suns Software, Sales and Service-organisatie geïntegreerd zal worden. Ook zal MySQL’s CEO, Marten Mickos, in het bestuur van Sun komen. In de tussentijd zal een interimteam bekijken hoe MySQL het beste in Sun opgenomen kan worden. De overname zal naar verwachting laat in kwartaal 3 of vroeg in kwartaal 4 afgerond zijn.