min

Tags in dit artikel

, , ,

ASUS is van plan om haar 7-inch EeePC’s vanaf volgend jaar niet meer te gaan verkopen en ook geen nieuwe modellen meer te ontwikkelen met deze schermgrootte. Tegelijkertijd heeft het bedrijf ook geen plannen om een EeePC te introduceren die voorzien is van een scherm groter dan 10,2 inch.

ASUS zal zich focussen op een kleiner aantal modellen met schermgroottes van 8,9 en 10,2 inch. Dit omdat deze formaten de best verkopende formaten zijn. Verwacht wordt dat de meeste modellen geleverd zullen worden met Windows XP Home. Dit komt doordat 4/5 van het totaal aantal verkochte EeePC’s voorzien is van Windows XP en slechts 1/5 van Linux.

Ondersteuning voor 3G zal volgend jaar ook toegevoegd worden aan een aantal modellen. Welke modellen dit zullen worden is op dit moment echter nog niet bekend. Ook heeft de elektronicagigant onderhandeld met Intel en Microsoft over het geheugenlimiet van 1GB. Er bestaat dus een kans dat dit limiet volgend jaar ook opgeheven zal worden.

Intel is ook van plan om in het derde kwartaal van volgend jaar een nieuw Atom-platform te introduceren. De kans dat er dan een nieuwe lijn aan netbooks uitkomt, zowel van ASUS als van haar concurrenten, is daardoor redelijk groot.

Met de veranderingen aan het productaanbod wil ASUS proberen wederom meer netbooks te verkopen dan Acer.