min

Tags in dit artikel

, , , ,

Benson Lin, president van ASUS’ Pacifisch-Azië-divisie, heeft laten weten dat de sterke vraag naar 10 inch-modellen van de Eee PC het bedrijf ertoe heeft doen beslissen de 8,9 inch-varianten uit te gaan faseren.

ASUS lanceerde de eerste Eee PC met een schermdiagonaal van 8,9 inch in 2007 en boekte daar grote successen mee. De lancering van de eerste Eee PC wordt door velen gezien als de start van een nieuw segment binnen de pc-industrie, namelijk het netbook-segment. Het enorme succes van de Eee PC zorgde ervoor dat veel concurrenten met eigen netbooks kwamen, in sommige gevallen met betere specificaties.

Ook ASUS bleef de Eee-lijn vernieuwen, onder andere met modellen met grotere schermen. Doordat consumenten een voorkeur hebben voor een netbook met een iets groter scherm liep de vraag naar de 8,9 inch-modellen terug. ASUS heeft daarom besloten dat de De 8,9-inch Eee PC’s enkel nog dit jaar verkrijgbaar zullen zijn. Het bedrijf verwacht dat 95 procent van alle verkochte Eee PC’s in 2009 een 10 inch-model zal zijn, terwijl de overige 5 procent kleinere modellen voor telecomproviders zullen zijn.