min

Tags in dit artikel

, , ,

Chinese gamers hadden in 2007 1,7 miljard dollar aan online games besteed. Dit is na een marktonderzoek door het onderzoeksbureau Niko Partners, naar voren gekomen.

Volgens het onderzoek is met dit grootschalig bedrag de uitgaven van Chinese gamers maar liefst 71 procent gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar. Het onderzoeksbureau verwacht daarnaast dat de uitgaven dit jaar nog verder zullen stijgen richting 2,5 miljard dollar. Naar verwachting zal het uitgavenpatroon in 2012 oplopen to 6 miljard dollar. Dit zal dus een jaarlijkse groei van 29 procent betekenen.

De oorzaak van de toenemende uitgaven aan online games door Chinezen, ligt volgens Lisa Cosmas Hanson aan de stijgende economie dat momenteel in China plaatsvindt. Daarnaast zijn er in China meer dan 14 miljoen hardcore-gamers die per week maar liefst 22 uur aan online games besteden. Dankzij de prijsdalingen en hun hoge inkomens kunnen de Chinezen zich daarom ook meer veroorloven.

Uit het onderzoek is ook gebleken dat steeds meer Chinezen illegale consoles en games importeren. Afgelopen jaar bleek dat in China maar liefst 2,5 miljoen stuks aan illegale consoles en games werd besteed. Een toename van 75 procent ten opzichte van 2006. Dit in tegenstelling tot pc-gaming, waar het een stuk legaler aan toe gaat. Op pc-gaming gebied werd zelfs een stijging van 56 procent op het verkoop van legitieme pc-games geconstateerd.