1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Om beter te kunnen concurreren met onder andere Firefox en Internet Explorer hebben de ontwikkelaars achter Opera een project genaamd DragonFly op touw gezet. DragonFly moet een set ontwikkel-tools worden, voor een web-ontwikkelaar. Hiervan is inmiddels de eerste alphaversie beschikbaar.

De eerste alphaversie heeft onder andere een JavaScript Debugger, DOM en CSS Inspectors, een Error Console en een Command Line aan boord. Deze tools kan men downloaden in de nieuwe Opera, Opera 9.5 beta 2.

Opera heeft nog diverse plannen met de debug-tools. Zo moet het in een later stadium beschikbaar zijn op elk platform. Een ontwikkelaar kan dan vanaf zijn mobiele telefoon, met Opera 9.5, zijn applicatie debuggen. Later moet de software van alles kunnen debuggen, dus ook widgets.

"Bij Opera hebben wij altijd geloofd in één web voor alle platformen. Dit web moet gebouwd zijn op standaarden en platform-onafhankelijk zijn." aldus Christen Krogh, Chief Development Officer "Met DragonFly nemen we een belangrijke stap richting ontwikkelaars. Ook nemen we een belangrijke stap richting platform-onafhankelijkheid."

Gebruikers moeten wel opletten dat de software nog in alphastatus verkeert. Dit wil zeggen dat men er hoogstens mee moet testen, daadwerkelijk gebruik wordt afgeraden.