1 min

Tags in dit artikel

, ,

Advanced Micro Devices heeft deze week vijf nieuwe quad-core Opteron-processors geintroduceerd die volgens de chipfabrikant nog energiezuiniger zijn.

Onder deze nieuwe modellen zijn drie toevoegingen aan de 2300-serie en twee in de 8300-reeks. Extra toevoeging aan de processornaam is "HE" wat staat voor "High Efficient", samen met het modelnummer.

De processors hebben een gemiddeld energieverbruik van 55 watt en zijn gemaakt voor twee-, vier en achtweg-servers en blade-modellen. De modelnummers zijn Opteron 8347 HE, 8346 HE, 2347 HE, 2346 HE, en 2344 HE.

"Onze nieuwe quad-core AMD Opteron HE-processors zijn gemaakt om onder ander datacenters te helpen die energieverbruik en virtualisatie als oplossing zien voor hun problemen", aldus Randy Allen, General Manager bij de Server- en Workstation-divisie van AMD in een verklaring.

Vorige week onthulde AMD nog een roadmap voor de komende twee jaar. In deze plannen is een introductie inbegrepen van de eerste processor met zes cores. Deze staat gepland voor volgend jaar, en een CPU met twaalf cores al voor 2010.