1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Nederlanders bekijken het EK Voetbal 2008 het liefst thuis op de bank samen met voetballegendes Willem van Hanegem of Johan Cruijff. Humoristisch commentaar van Paul de Leeuw tijdens de wedstrijden is eveneens iets wat veel Nederlanders zouden waarderen. Dat blijkt uit een uitgebreid onderzoek van elektronicaketen It’s in samenwerking met onderzoeksbureau Q&A.

Hoe kijken Nederlanders het liefst naar EK-wedstrijden? Deze vraag stond centraal in het onderzoek. 60 procent van de Nederlanders kijkt sowieso naar het aankomende EK Voetbal 2008 dat begin juni van start gaat. De meeste respondenten doen dit thuis of bij vrienden op de bank.

Daarna volgt de kroeg als favoriete plek om van het EK te genieten. Het merendeel van de ondervraagden kijkt het liefst samen met familie of vrienden. Opvallend is dat toch redelijk wat personen aangeven de wedstrijden alleen te bekijken.

Bekende Nederlanders die geliefd zijn als kijkpartner, zijn de oranjelegendes Van Hanegem en Cruijff, op de voet gevolgd door entertainer Paul de Leeuw. De vijfde plaats is voor de Nederlandse bondscoach, Marco van Basten. Elektronicaketen It’s verwacht in de weken voor de start van het EK een omzetstijging in flat-tv’s met 60 procent vanwege het grote aantal consumenten dat omwille van het voetbalevent hun oude tv vervangt.

Onderzoeksbureau Q&A deed het onderzoek in opdracht van It’s. Hiervoor ondervroeg Q&A 1.700 personen van uiteenlopende leeftijden.