min

Tags in dit artikel

, , , ,

Bijna 70 procent van de Duitse werknemers kan of mag het WK voetbal niet live volgen tijdens kantooruren. Dat blijkt uit een onderzoek door WebEx, specialist op het gebied van web-collaboration. Van de 67 procent van de Duitse werknemers die geen middagwedstrijden kan volgen, beschikt bijna de helft niet over een televisie op het werk. Dit percentage correspondeert met een peiling door het blad Ondernemen! van MKB-Nederland 1). Uit deze peiling bleek dat slechts een derde van de ondervraagde Nederlandse werkgevers een televisie in het bedrijf heeft staan die aangaat bij de middagwedstrijden.

In 25 procent van de gevallen laat de Duitse baas het niet toe of is er eenvoudigweg geen tijd om te kijken. Een kwart van de ondervraagden heeft werk dat televisie kijken op de werkvloer niet toelaat. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om verkoopmedewerkers, buschauffeurs, bouwvakkers of callcenter-medewerkers. Circa de helft van degenen zonder TV-toegang is wel van plan de live-score bij te houden via internet. Of dat gaat lukken is onzeker: driekwart van de Nederlandse ondernemers staat hun personeel niet toe het WK via internet te volgen. Hoe Duitse werkgevers hier over denken is niet bekend.

Als het gaat om zakenreizen is het voor 58 procent van de ondervraagde werknemers business-as-usual. 15 procent verplaatst zakenreizen en 27 procent overweegt dit. Maar dit is niet nodig omdat een oplossing als web-conferencing een perfect alternatief voor afspraken buiten de deur is. Door gebruik te maken van deze technologie waarbij presentaties, documenten en applicaties gedeeld kunnen worden via internet en de conversatie via telefoon verloopt (eventueel met real time video via een webcam), hoeft geen afspraak te worden verzet.