2min

Telecomprovider T-Mobile behoudt de exclusieve rechten voor de iPhone in Duitsland. Chief Executive Officer Hamid Akhavan maakte dit dinsdag bekend.

"We hebben een goede relatie met Apple…op z’n minst in Duitsland is het exclusief en wij verwachten dat dat ook zo blijft", aldus Akhavan in een reactie aan Reuters afgelopen dinsdag.

"Als en wanneer er een 3G-iPhone komt verwachten wij deze eveneens exclusief in Duitsland te kunnen introduceren." Hiermee refereert de topman naar het nieuwe model van Apple’s iPhone, die ondersteuning zal bieden voor de derde-generatie mobiele telefonie-netwerken met snellere overdrachtssnelheden.

De opmerking van de topman is misschien enigszins vreemd als je je realiseert dat Apple juist de exclusiviteit voor één enkele provider aan banden wil leggen, maar als grootste speler op de Duitse mobiele telefoniemarkt behoudt T-Mobile hiermee wel haar monopolie op de iPhone. Dat kan door de mogelijke stijging in populariteit ten gevolge van de 3G-iPhone een zeer goede keus zijn.

In april was de telecomprovider al de eerste die een kortingsactie voor de iPhone introduceerde. Zij bood de iPhone aan voor slechts 99 euro in plaats van de gebruikelijke 399 euro. Hierbij moest echter wel het duurste abonnement van 89 euro per maand gekozen worden. Naar verluidt was dit een poging om de schappen leeg te maken in de aanloop naar de 3G-iPhone. De kortingsactie loopt nog tot 30 juni 2008.

Het lijkt erop dat T-Mobile haar exclusiviteit alleen in Duitsland behoudt, want in Oostenrijk moet het volgens de laatste aankondigingen de potentiële kopers delen met het Franse Orange, dat ook voor andere Europese landen een deal met Apple sloot.