1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Vandaag gaat het jaarlijkse Google Summer of Code (GSoC) project weer van start. GSoC is een project van Google om de ontwikkeling van opensource-projecten te stimuleren.

Het GSoC-project stelt studenten instaat om tegen een door Google versterkte vergoeding de gehele zomer te werken aan een klein project voor een opensource-project. Deze projecten worden door de studenten zelf aangedragen en door de mentors beoordeeld. Eenmaal aangenomen mag een student aan dit project werken als onderdeel van het GSoC-project.

Dit jaar hebben 1125 studenten en 175 opensource-projecten zich opgegeven voor het GSoC-project. Onder de opensource-projecten zitten veel bekende namen, de volledige lijst is op de GSoC-site te vinden.

Vandaag is de officiële startdatum van Google’s programmeerzomer alhoewel de studenten vaak al wel wat voorbereidend werk hebben gedaan om onder andere bekend te raken met de code van het project waaraan ze zullen werken. De studenten moeten stoppen op 18 augustus, het project moet dan klaar zijn.

Aan de hand van tussentijdse evaluaties door de mentors en het eindresultaat zal Google geld uitkeren aan de student. De mentor krijgt ook een klein bedrag voor het begeleiden van de student.