1 min Devices

Inschrijvingen Google Summer of Code 2009 starten

Vandaag kunnen geinteresseerde studenten zich weer inschrijven voor het Google Summer of Code (GSoC)-project. GSoC is een project van Google om de ontwikkeling van opensource-projecten te stimuleren.

Het GSoC-project stelt studenten instaat om tegen een door Google versterkte vergoeding de gehele zomer te werken aan een klein project voor een opensource-project. Deze projecten worden door de studenten zelf aangedragen en door de mentors beoordeeld. Eenmaal aangenomen mag een student aan dit project werken als onderdeel van het GSoC-project.

Google treed op als sponsor op financieel-vlak, per project is er 5000 dollar beschikbaar. Van deze 5000 dollar gaat, bij volledige afronding van het project, 500 dollar naar de mentor-organisatie. De studenten krijgen de 4500 dollar niet spontaan maar in gedeeltes over de loop van het project.

Dit jaar hebben 150 opensource-projecten zich opgegeven voor het GSoC-project. Onder de opensource-projecten zitten veel bekende namen, de volledige lijst alsmede een studentenregistratie is op de GSoC-site te vinden.

Inschrijvingen Google Summer of Code 2009 starten
Bron:Techzine Redactie