2min Devices

WD introduceert mobiele opslag speciaal voor Mac

Western Digital breidt zijn aanbod van populaire mobiele-opslagoplossingen uit met een nieuwe serie harddisks speciaal voor Macintosh: de My Passport Studio Portable Drives.

WD introduceert mobiele opslag speciaal voor MacDeze nieuwe harde schijven in de My Passport-serie zijn speciaal ontwikkeld voor Mac-gebruikers die veel onderweg zijn. Zo heeft Western Digital (WD) deze elegante schijven uitgerust met een FireWire 400- en USB 2.0-interface.

Ook hebben de modellen een heldere aanduiding van beschikbare opslagcapaciteit en een draagtasje met trekkoord dat bescherming biedt tegen krassen en stof. De My Passport Studio is beschikbaar met een capaciteit van 250GB en 320GB.

De My Passport Studio Portable Drives wegen slechts 145 gram elk. Hiermee maakt WD het wel heel eenvoudig om werkbestanden, duizenden muzieknummers, foto’s en video’s altijd en overal veilig mee te dragen.

Gebruikers kunnen uiterst eenvoudig bestanden op hun Macintosh-laptop back-uppen met Apple Time Machine. Bovendien zijn de schijven volledig schokbestendig – geen overbodige luxe gezien het soms hectische leven onderweg. De mobiele harddisks krijgen hun stroom via de USB-kabel.

"We hebben de My Passport Studio speciaal ontwikkeld om naadloos samen te werken met Apple Time Machine. Dat maakt deze harddisk de ideale opslagoplossing voor creatieve professionals die vaak onderweg zijn. Zij hebben behoefte aan geavanceerde storage met een grote capaciteit om hun enorme hoeveelheid digitale content te back-uppen en mee te nemen", zegt Jim Welsh, vicepresident en algemeen directeur van de Branded Products Group van Western Digital.

"Dit elegante, persoonlijke opslagapparaat met snellere FireWire-interface en Mac-formatteringsopties is de ideale oplossing voor onze Mac-klanten. Al sinds de introductie van de eerste WD Passport Portable USB-harddisk hunkeren ze naar een snelle mobiele-storageoplossing voor Mac’s."

De My Passport Studio Portable Drives met een capaciteit van 250GB en 320GB. De consumentenadviesprijs voor de 250GB harddisk bedraagt 169 euro en voor de 320GB harddisk 199 euro.

Bron:Techzine Redactie