1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Op de ‘All Things Digital’-mediaconferentie, een initiatief van Wall Street Journal, lieten zowel Thomas Glocer, Reuters-baas, als mediamagnaat Ruport Murdoch zich pessimistisch uit over de toekomst van de papieren krant, terwijl de toekomst van het digitaal exemplaar er dan weer erg goed uit ziet.

Glocer ziet wel grote groeimogelijkheden voor de persagentschappen. "Het is een vreselijke periode voor kranten, maar zolang de patiënt niet sterft, is het een fantastische periode voor de persagentschappen: de kranten snijden in hun personeelsbestand en in hun buitenlandse afdelingen en worden zo steeds meer afhankelijk van de persbureaus", zegt Glocer. "De kranten moeten hun websites 24 uur per dag onderhouden. Ze hebben bovendien ook nood aan video’s en foto’s, allemaal zaken die wij hebben."

Ook Rupert Murdoch schetste op de conferentie een erg sombere toekomst voor de papieren krant. "Nu zullen de kranten gaan besparen op hun journalistiek, waardoor hun niveau vreselijk achteruit zal gaan", zo besloot Murdoch.