min

Tags in dit artikel

, , ,

Bill Gates heeft in een speech tijdens de TechEd-conferentie in Orlando, Florida, details vrijgegeven over de tweede bèta-versie van Internet Explorer 8. Volgens Gates zal deze komende augustus uitkomen.

Deze specifieke tijdsaanduiding komt kort nadat het ontwikkelingsteam achter Internet Explorer had aangegeven dat de tweede beta in het derde kwartaal van 2008 uit zal komen. Dat zou dus ergens tussen 1 juli en 30 september kunnen zijn.

Het ontwikkelteam heeft webdesigners geadviseerd om een stukje compatibiliteitscode aan hun sites toe te voegen zodat gebruikers van Internet Explorer 8 websites kunnen bekijken die gebruik maken van de verouderde renderingstandaarden van Internet Explorer 7.

Mocht dit niet gebeuren zou dit problemen kunnen opleveren voor gebruikers van Internet Explorer 8. Ondanks dat Gates weinig tijd spendeerde om te spreken over de komende versie van Internet Explorer is deze versie een grote mijlpaal voor het bedrijf. Ook sprak hij kort over twee nieuwe functies binnen IE8, Activities en Web Slices.