min

Tags in dit artikel

, , , ,

De release van versie acht van Microsofts populaire webbrowser Internet Explorer komt volgens testers veel te snel. Ze zijn bang dat dit resulteert in veel problemen.

Als het aan Microsoft ligt wordt de eerste release candidate al in het eerste kwartaal van 2009 vrijgegeven. Als het echter aan de testers ligt moet Microsoft eerst nog een derde bèta vóór het eind van dit jaar vrijgeven. "Nu al die deur sluiten, is een verschrikkelijke misser." aldus een tester.

Voor Microsoft telt de tijd echter zwaar. Het doel is namelijk om de nieuwe versie van Internet Explorer vóór de release van het nieuwe besturingssysteem Windows 7 beschikbaar te maken. Verwacht wordt dat dit besturingssysteem aan het eind van 2009 of het begin van 2010 in de winkels ligt. Microsoft wil hier echter geen uitspraken over doen.

In augustus van dit jaar werd de tweede bèta van IE8 beschikbaar gesteld. Dit zorgde voor veel kritiek van de testers. Het plan om nu een release candidate vrij te geven is ze dan ook in het verkeerde keelgat geschoten. Deze versie zal namelijk bijna identiek zijn aan de uiteindelijke versie. De testers zien echter liever eerst nog een derde bèta alvorens een release candidate vrijgegeven wordt.

Volgens de testers werkt Microsoft te gehaast en zijn bang dat dit zal gaan zorgen voor veel problemen. Eén van de testers zegt het volgende: "Bèta 2 was niet bruikbaar en crashte de hele tijd. We konden hem dus helemaal niet testen. Geef ons alsjeblieft eerst een testbare bètaversie". Weer een andere tester gaf het volgende commentaar: We willen een Bèta 3! De kwaliteit van Bèta 2 was absoluut niet wat we hadden verwacht. Voordat we een release candidate krijgen, willen we eerst zien welke bugs jullie hebben opgelost. Om nu al die deur te sluiten zou een verschrikkelijke misser zijn".