1 min

Tags in dit artikel

, ,

Acer heeft laten weten dat het bedrijf bezig is met een nieuwe 23 inch lcd-monitor. De productnaam van deze monitor betreft H233H Bmid. Opmerkelijk aan de monitor is het gebruik van de SensorTouch-technologie van Acer.

De eerdergenoemde SensorTouch-technologie van Acer vervangt de knoppen die normaal op een scherm aanwezig zijn om bijvoorbeeld in het menu te komen. In plaats van knoppen zitten de features nu verwerkt in het scherm. Op een aantal gedeeltes rechtsonder in het scherm zitten bepaalde gebieden die gevoelig zijn voor aanrakingen. Door middel van aanrakingen kan er genavigeerd worden door de functies die het scherm biedt.

Het 23 inch model van Acer betreft een breedbeeldscherm. Dit scherm is in staat om een resolutie van 1920 pixels bij 1080 pixels op het scherm te toveren. De contrastratio van het scherm bedraagt volgens Acer 40.000:1 en de helderheid bedraagt 300cd/m2. De horizontale en verticale kijkhoek zijn gesteld op 160 graden en de maximum refresh rate is 75Hz. Tevens zijn er speakers van 1.5W in het scherm gebouwd. Tenslotte beschikt de H233H bmid over aansluitingen voor VGA, DVI en HDMI.

Het scherm moet volgens de gepubliceerde informatie binnenkort verkrijgbaar zijn. Men verwacht dat de Amerikaanse adviesprijs van de monitor zo’n 230 dollar bedraagt.