2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Hoewel T-Mobile nog altijd geen duidelijkheid heeft verschaft over de prijzen van de toestellen in combinatie met de abonnementen, maakte moederbedrijf van het Franse Orange, France Telecom, woensdag bekend dat het vanaf 17 juli de iPhone 3G zal gaan verkopen.

Het 8GB-model zal 149 euro kosten, terwijl voor het high-end 16GB-model vijftig euro extra neergeteld dient te worden en dus voor 199 euro over de toonbank zal gaan. Beide modellen zijn zoals verwacht in combinatie met een tweejarig ‘Orange for iPhone’-abonnement. Ook zijn er mogelijkheden voor andere abonnementsvormen zoals Origami Star, First of Jet.

Wie het toestel in combinatie met een ander abonnement dan het ‘Orange for iPhone’-abonnement aan wil schaffen, betaalt voor het 8GB-model 199 euro en voor het 16GB-model 249 euro. Klanten kunnen bijvoorbeeld het 8GB-model voor 199 euro krijgen in combinatie met een Origami Star-abonnement voor met gratis één uur bellen dat 32 euro per maand kost en waarbij de gebruiker tot wel 500 MB dataverkeer voor het internetten mag verbruiken.

De standaard ‘Orange for iPhone’-abonnementen starten bij 49 euro, hetgeen al bijna twintig euro meer is dan het goedkoopste abonnement bij T-Mobile Nederland. Weliswaar zijn daarvan de specificaties nog niet bekend.

Bij dit goedkoopste abonnement krijgt de abonnee twee uur gratis bellen in de piekuren, twee uur in de daluren en weekenden en kan vijftig gratis smsjes versturen. Het duurste abonnement kost 149 euro per maand en daarvoor krijgt de abonnee in plaats van twee uur twaalf uur gratis bellen in zowel piek- en daluren en kunnen er duizend gratis smsjes worden verstuurd. Alle abonnementen, zo bevestigde Orange, zijn voorzien van Visual Voicemail en 500 MB dataverkeer om te internetten.

Ook Orange probeert abonnees te werven met een speciale promotie. Wie voor 12 juni 2008 een iPhone heeft gekocht en deze gebruikt in combinatie met een abonnement van Orange kan middels een terugbetaling van 100 euro de iPhone 3G voor 99 euro aanschaffen. Als addertje onder het gras dient daar echter wel een tweejarig abonnement bij afgesloten te worden.

Nu Orange Frankrijk al naar buiten is getreden met informatie over de iPhone 3G is het wachten nog op T-Mobile, dat voor Nederland de exclusieve rechten op de iPhone van Apple heeft gekregen. Met nog iets meer dan twee weken te gaan, is de verwachting dat dit mogelijk ergens volgende week bekend gemaakt zal gaan worden.