2min

Tags in dit artikel

, , ,

Hoewel veel mensen klagen over het snel leeglopen van de accu van de nieuwe iPhone 3G, blijkt uit onderzoek van PC World dat de iPhone 3G qua gespreksduur in vergelijking met negen andere 3G-toestellen juist het beste scoort.

Volgens de Amerikaanse website is de gespreksduur van de smartphone van Apple niet geweldig, maar overtreft het toch andere 3G-toestellen van bijvoorbeeld Samsung, HTC of Palm. Gemiddeld genomen had de iPhone 3G een gespreksduur van 5 uur en 38 minuten bij een volle accu.

Hoewel dit een zeer positief resultaat is, blijkt de gespreksduur toch met ruim de helft verminderd te zijn. De eerste generatie iPhone wist namelijk nog een gespreksduur van ruim 10 uur te behalen met een volle accu. Echter staat 3G er wel om bekend dat het de accu van een toestel snel leegtrekt.

Van de andere toestellen die het 3G-netwerk van AT&T ondersteunden zag slechts één toestel kans om in de buurt van de iPhone 3G te komen. De HTC Touch Dual heeft met een gespreksduur van 5 uur en 18 minuten de tweede plaats in deze test in handen.

[b]De tien toestellen op een rij © PC World[/b]

Zestig procent van de toestellen haalde de vijf uur niet. AT&T’s eigen Tilt gaf de geest bij 4 uur en 47 minuten, terwijl de Pantech Duo het met een minuut minder moest doen. De Motorola Q9 Global haalde vervolgens 4 uur en 43 minuten en absolute verliezer is in dit geval de Palm Treo 750 die met 3 uur en 53 minuten onder de 4 uur uitkwam.

AT&T’s netwerk heeft in het bijzonder een honger naar de accu van de toestellen omdat spraak en andere data over exact hetzelfde mobiele netwerk gaan. Hierdoor kunnen abonnees wel tegelijkertijd bellen en e-mailen/internetten.

Eindconclusie is dat de iPhone 3G alle overige negen toestellen achter zich laat als het gaat om de gespreksduur met een volle accu. Hoe dan ook is het verschil tussen 3G en 2G wel enorm, met zo’n vijf uur verschil in gespreksduur.