1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De baas van Dell heeft in een interview op de Fortune Brainstorm: TECH aangegeven dat Dell zich oriënteert op de smartphone-markt.

Er was al langer sprake van geruchten dat Dell zich wilde mengen in de smartphone-markt, dit is nu bevestigt. De oprichter en CEO van Dell, Michael Dell, geeft aan: "We zijn op dit moment aan het kijken naar de gehele smartphone-markt, maar verwacht niets van ons op korte termijn."

Dell wil een bestaand besturingssysteem gaan gebruiken voor de smartphones. Michael Dell zegt hierover: "Wat je nu hebt zijn een paar platformen waar applicaties op gebouwd worden. Door deze ‘blokken’ krijgt Dell mogelijkheden."

Het is nog niet zeker welk besturingssysteem Dell gaat gebruiken, op de vraag welke besturingssysteem de computer-bouwer overweegt reageert Michael vrij standaard: "We zijn nog niet zo ver met onze plannen; we werken hieraan."

Wanneer men naar het verleden kijkt van Dell, zijn dergelijke portable-devices geen veilige markten voor Dell. Zo is de Dell DJ, een muziekspeler, een stille dood gestorven. Ook de PDA’s afkomstig van Dell hebben nooit het gewenste succes behaald. Het kan zijn dat Dell wacht op Microsoft’s nieuwe besturingssysteem voor de smartphones; Windows Mobile 7, waaraan de software-gigant al werkt.