min

Tags in dit artikel

, ,

Freecom heeft een nieuwe externe harde schijf aan zijn assortiment toegevoegd. Vandaag introduceerde men namelijk de Mobile Drive XXS en het opmerkelijke aan deze externe harde schijf is het feit dat het de kleinste externe harde schijf ter wereld is.

De Mobile Drive XXS is een 2,5 inch harde schijf en de lengte komt uit op zo’n 10 centimeter. Ondanks het kleine formaat kan de schijf zich toch meten met andere schijven aangezien er gewoon een USB 2.0-aansluiting aanwezig is.

Volgens Freecom is de schijf net iets groter dan een normale creditcard en dit is te danken aan het design, waardoor er een compact ontwerp is ontstaan. Ondanks het compacte ontwerp is het nog steeds mogelijk om 320GB aan opslagruimte te creëren.

Freecom heeft zijn Mobile Drive XXS gericht op meerdere doelgroepen. Zo richt het bedrijf zich voornamelijk op de zakelijke gebruikers en de consumenten die behoefte hebben aan meer opslagcapaciteit en kleinere componenten, zodat ze eenvoudig mee te nemen zijn naar anderen om even snel een back-up te maken of iets dergelijks.

De Mobile Drive XXS van Freecom zal in meerdere varianten op de markt komen. Buiten het 320GB-model om zijn er namelijk ook uitvoeringen van de Mobile Drive XXS die over een opslagcapaciteit beschikken van 160GB en 250GB, zodat men niet vast zit aan één model. Voor de Mobile Drive XXS heeft men geen elektriciteitssnoer en externe voeding nodig, waardoor de Mobile Drive XXS op veel plekken inzetbaar is.

Als het goed is ligt de Mobile Drive XXS binnenkort in de winkel, aangezien men het apparaat wereldwijd wil gaan lanceren aan het begin van augustus. De adviesprijs van de Mobile Drive XXS ligt voor het 320GB-model op 99,99 euro. Het 250GB-model en het 160GB-model hebben respectievelijk een adviesprijs van 89,99 euro en 79,99 euro.