1 min

Tags in dit artikel

, ,

HP heeft als eerste bedrijf een miljoen blade-servers weten te verschepen, dit bevestigt dat HP leider is in de blade-servers-markt.

IDC verwacht dat de blade-markt vrij belangrijk wordt in 2008, zo zou de markt met bijna vijftig procent gaan groeien. Thomas Meyer, VP IDC EMEA Systems Research, zegt hierover: "Blades hebben zich ontwikkeld tot een volwassen technologie in het datacenter. Gevraagd naar de belangrijkste redenen om te investeren in blades, noemen IT-beslissers betrouwbaarheid, schaalbaarheid, beheersbaarheid en TCO/ROI. Tegelijkertijd dragen de verbeteringen op het gebied van functionaliteiten, gecombineerde oplossingen (inclusief servers, storage en services) en toename van geschikte software bij aan de adoptie van blades, ook binnen het mkb."

HP’s bladeservers leveren flinke voordelen voor de gebruiker, zo verbruiken Blades tot 47,9 procent minder energie dan traditionele 1U rackmount-servers. HP wil blijven innoveren met haar blade-servers, zo heeft HP recentelijk de strategie ‘Blade everything’ opgezet, die gebruikers attent moeten maken op de blade-servers.

Wolfgang Wittmer, Vice President and General Manager, Enterprise Storage and Servers, HP EMEA: "Het BladeSystem portfolio is ontworpen om infrastructurele problemen bij klanten op te lossen. Als marktleider in blades – zowel wat betreft omzet als aantal verkochte producten – komt deze mijlpaal niet als een verrassing. We kijken uit naar de volgende miljoen blades."