1 min

Tags in dit artikel

, ,

Fabrikant Apple heeft tot grote frustratie van ontwikkelaar Nullriver en duizenden iPhone-gebruikers de applicatie NetShare uit haar AppStore verwijderd. De applicatie liet gebruikers toe om hun iPhone 3G te gebruiken als een WiFi-modem voor hun pc.

Het gebruiken van een mobiele telefoon als modem is geen nieuw idee, maar met de introductie van de ongelimiteerde internetabonnementen voor iPhone-gebruikers vond Apple dat dit niemand ten goede kwam. Gebruikers konden op die manier namelijk hun gewone internetaansluiting van de hand doen en enkel surfen via het 3G-netwerk.

"We zijn niet helemaal zeker waarom Apple onze applicatie uit haar AppStore heeft verwijderd, aangezien zij daarover niet met ons hebben gecommuniceerd. Sorry aan iedereen die er niet op tijd bij was om het programma te downloaden. We zullen ons best doen om NetShare zo snel mogelijk terug in de Appstore te krijgen, als dat al mogelijk is. Ik hoop dat Apple de applicatie toch op zijn minst toelaat in landen waar de provider akkoord gaat met deze manier van connecteren", aldus Nullriver.