2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Apples aankomende iPhone Software 3.0 bevat mogelijk functionaliteit die gebruikers in staat stelt om gekochte applicaties met familie en vrienden te delen.

Een ‘persoon die met de technologie bekend is’ citerend, stelt BusinessWeek dat de aankomende grote softwareupdate voor iPhone en iPod Touch functies zal bevatten die, indien geactiveerd door Apple, gebruikers software met anderen laat delen. BusinessWeek speculeert dat een dergelijk idee zo uitgebreid kan worden, dat iPhone-gebruikers zelfs een vergoeding kunnen krijgen wanneer ze iemand overhalen om een aankoop te doen.

Het feit dat Apple geen mogelijkheid biedt om applicaties uit te testen alvorens deze te kopen is al geruime tijd een van de grotere minpunten van Apples App Store-beleid. Sommige ontwikkelaars introduceerden daarom maar ‘Lite’-versies van hun applicaties die gebruikers gratis kunnen downloaden om te bepalen of ze de ‘Pro’-versie, die doorgaans extra functies kent, willen kopen.

Het lijkt geen gekke gedachte om applicaties die je zelf gebruikt te kunnen delen met familie en vrienden. Met name omdat familie en vrienden vaak dezelfde interesses delen. Ook de onthulde P2P-functionaliteit van iPhone Software 3.0 kan hierin een grote rol spelen. De functionaliteit stelt iPhone en iPod Touch-gebruikers namelijk in staat om hun toestellen met elkaar te verbinden voor bijvoorbeeld spelletjes. Het zou echter ook heel goed gebruikt kunnen worden voor het delen van iPhone-applicaties.

Opvallend is wel dat de functionaliteit tot nog toe niet in een van de vijf iPhone OS 3.0-bèta’s is ontdekt. Het is daarom niet ondenkbaar dat de functionaliteit geen onderdeel van de bèta’s is geweest omdat Apple wilde voorkomen dat het zou uitlekken. Apple wil in ieder geval geen commentaar op de ontdekkingen geven en reageert, zoals het dat altijd doet, door geen ‘ja’ en geen ‘nee’ te zeggen: "We hebben op dit moment geen aankondigingen gedaan", aldus woordvoerster Jennifer Bowcock.