min

Tags in dit artikel

, ,

NVIDIA is van plan om op twaalf augustus de officiële PhysX-drivers op de markt te brengen. Dit doet NVIDIA naar aanleiding van de bèta-tests met de PhysX-drivers die volgens het bedrijf geslaagd zijn.

Kaarten die al eerder door NVIDIA ontworpen zijn kunnen ook gebruikmaken van de nieuwe PhysX-drivers. NVIDIA gaat hierbij terug tot de 8-serie en dat betekent dat de PhysX-drivers op dit moment voor drie series beschikbaar zullen zijn, namelijk de GeForce 8-, 9- en GTX 200-kaarten.

De drivers zullen voor iedereen beschikbaar komen en ze zijn gratis te downloaden vanaf de website van NVIDIA als het zover is. Door deze PhysX-drivers kunnen er realistischere physics-berekeningen worden uitgevoerd in games. Een voordeel van deze drivers is het feit dat de grafische kaart bezig gaat met de berekeningen van deze physics, waardoor de CPU deze niet meer hoeft uit te voeren. Volgens NVIDIA zouden de gameprestaties daardoor moeten toenemen. Er wordt verwacht dat de PhysX-drivers WHQL-gecertificeerde drivers zullen zijn, maar daar is op het moment van schrijven nog niets van bevestigd.