2min

Tags in dit artikel

, ,

Sinds de komst van Windows 7 is het mogelijk om videokaarten van zowel ATI als nVidia naast elkaar te gebruiken. Echter, na nVidia driver 186.xx werd de ATI-kaart gedetecteerd en PhysX zonder pardon uitgeschakeld. Gelukkig is daar wat op gevonden.

"Hello JC, I’ll explain why this function was disabled. Physx is an open software standard any company can freely develop hardware or software that supports it. Nvidia supports GPU accelerated Physx on NVIDIA GPUs while using NVIDIA GPUs for graphics. NVIDIA performs extensive Engineering, Development, and QA work that makes Physx a great experience for customers. For a variety of reasons – some development expense some quality assurance and some business reasons NVIDIA will not support GPU accelerated Physx with NVIDIA GPUs while GPU rendering is happening on non- NVIDIA GPUs. I’m sorry for any inconvenience caused but I hope you can understand. Best Regards, Troy. NVIDIA Customer Care."

Vrij vertaald staat hier dat er teveel werk en geld is gestoken in de werking van PhysX om die te activeren als er grafisch werk verwerkt wordt door een andere kaart dan die van NVIDIA. Met andere woorden: koop een tweede NVIDIA-kaart als je prestatiewinst wilt en PhysX wilt gebruiken in een Windows 7 gebaseerd systeem.

Natuurlijk kun je dit probleem omzeilen door oudere NVIDIA-drivers te gebruiken, maar dat kan toch niet de bedoeling zijn van de ATI-NVIDIA-opstellingen zoals meerdere tweakers en overklokkers die hebben geconfigureerd. Dat dit feit tegen het zere been trapte van verschillende gebruikersgroepen moge duidelijk zijn. Dit heeft geresulteerd in een hack waardoor ook met de nieuwste drivers PhysX geactiveerd wordt ondanks de aanwezigheid van een ATI-kaart in het systeem naast je nVidia-kaart.

Op de site ngohq.com heeft een gebruiker met de naam GenL zijn werk gepost en volgens verschillende gebruikers werkt de hack zonder problemen. De bedoelde hack kan je hier vinden. Dat de aanval is geopend op ‘NVIDIA only’ privileges blijkt uit het feit dat ook SLI gekraakt is op elk moederbord dat ook Crossfire ondersteund. Op de website van PCMweb vind je informatie over die hack.