Hoewel Apple’s iPhone (3G) nou niet bekend staat om een geweldige camera, wijzen de statistieken van foto- en videosite Flickr iets heel anders uit. In de maandelijkse statistieken doet de smartphone van Apple het bijzonder goed.

Flickr genereert maandelijks statistieken waarbij wordt gekeken welk percentage van de gebruikers van een bepaalde camera gebruik maakt. Deze zijn onderverdeeld in drie categorieën: camera’s, point & shoot-camera’s en tot slot de camera-phones.

De iPhone heeft op Flickr niet alleen opnieuw de leiding genomen, nadat het eerder deze maand door de Nokia N95 ingehaald werd, maar slaagde er ook in om de voorsprong te vergroten. Hiermee komt de N95 opnieuw uit op een tweede plaats.

De vraag die rest is echter waarom de iPhone dan zo’n populaire camera-phone is, van z’n 2 megapixels hoeft het toestel het namelijk niet te hebben.

Dit heeft mogelijk wel te maken met het gebruiksgemak van de iPhone bij het maken en beheren van foto’s, de mogelijkheid om foto’s te ‘geo-taggen’ (voorzien van een plaatsbepaling) of wellicht gewoon omdat ’t uploaden sneller gaat.