1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Nokia heeft bij de jaarlijkse KDE-conferentie Akademy tijdens de mobile and embbeded-day 100 gratis N810-toestellen weggegeven aan de aanwezige KDE-ontwikkelaars. Het KDE-project heeft tevens nog 40 toestellen gekregen om uit te delen aan waardige subprojecten. De N810 is een internet tablet, een klein apparaatje waarmee men via Wi-Fi op het internet kan surfen.

De Nokia N810 draait op de Linux-distributie Maemo van Nokia. Met de overname van Trolltech, en daarmee de Qt-grafische toolkit waarop onder andere de KDE-desktopomgeving gemaakt is, door Nokia heeft het Maemo-platform ook ondersteuning gekregen voor de Qt-toolkit naast GTK+.

"We willen graag meer opensource-applicaties op het Maemo-platform zien, het geven van deze toestellen aan de KDE-ontwikkelaars helpt ze om deze te schrijven", aldus Kate Alhola, hoofd van het Maemo-ontwikkelteam bij Nokia. Kate Alhola wist tevens te vertellen dat ze hun opensource-strategie meer gaan richten op de Qt-community. Op de zelfde dag gaf ze ook een presentatie over het ontwikkelen van applicaties voor het Maemo-platform.

KDE e.V. bestuurslid Sebastian Kügler liet weten dat veel KDE-ontwikkelaars al van tevoren geïnteresseerd waren in het ontwikkelen van applicaties voor het Maemo-platform. Met de steun van Nokia en de KDE-ontwikkelaars is het niet verbazingwekkend als er een port van KDE naar de Nokia toestellen zal komen.

Nokia N810 Internet Tablet