De EISA (European Imaging and Sound Association) heeft de Touch Diamond-telefoon van HTC uitgeroepen tot beste Europese smartphone van 2008-2009.

De Diamond heeft de prijs gekregen omdat de telefoon er goed uitziet en dit goed weet te combineren met functionaliteit. De EISA-jury bestaat uit diverse magazines uit verschillende Europese landen.

"De introductie van de HTC Touch Diamond is erg succesvol verlopen", vertelt Mark Moons, Country manager Benelux bij HTC. "De award van de EISA bevestigt de sterke positie van het toestel en is een bekroning van onze innovatiekracht. HTC blijft de grenzen van mobiele technologie verleggen door het integreren van de nieuwste functionaliteit in een dun en compact design waarmee onze smartphones op alle gebieden ultieme prestaties leveren."

HTC wilde met de Touch Diamond een telefoon neerzetten die elegant en functioneel is. Er wordt dan ook gemikt op de veeleisende-gebruikers. Het bedrijf heeft er nu in ieder geval een bevestiging bij dat de telefoon inderdaad goed is. Meer over de telefoon kun je lezen in de HTC Touc Diamond review op Techzine.