1 min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft heeft een techblog opgezet voor Windows 7. Het bedrijf heeft echter nog weinig te vertellen, desondanks is er wel aangekondigd dat de eerste details van Windows 7 rond 27 oktober zullen verschijnen.

Op 27 oktober worden namelijk ‘The Professional Developers Conference’ en de ‘Windows Hardware Engineering Conference’ gehouden. De weblog die E7 genoemd wordt, gaat achtergrondinformatie verschaffen over de nieuwe Windows.

Een van de twee schrijvers op de weblog, Sinofsky, heeft bevestigd op de hoogte te zijn van het feit dat ze erg gesloten zijn. Desondanks geeft Sinofsky aan dat er pas details bekend gemaakt worden wanneer de plannen wat concreter zijn. Er zijn nu ook al wat details beschikbaar, zo gaat Windows 7 hetzelfde drivermodel gebruiken en dezelfde kernel als Windows Vista. De streefdatum is gezet op januari 2010.

"We geloven erin dat een goed product neergezet wordt door middel van dialogen, zeker een product als Windows", aldus Sinofsky. "Met deze weblog willen wij de dialoog aangaan met onze gebruikers." Microsoft is in ieder geval bezig om haar nieuwste Windows, Windows 7, aan de man te krijgen, zo zijn de contacten met diverse pc-verkopers al geïnitieerd.