2min Devices

Apple verlaagt onverwachts prijzen van iPods

Voorafgaand aan het special event van vanavond heeft Apple onverwachts de prijzen van bijna de gehele iPod-lijn verlaagd. De grootste prijsverlaging was voor de 32 GB iPod touch, die van 399 naar 279 dollar ging.

Apple verlaagt onverwachts prijzen van iPods


Naast de 32 GB iPod touch, kregen ook het 8 GB- en het 16 GB-model van de touch een prijsverlaging naar respectievelijk 189 en 249 dollar. De iPod nano werd ook goedkoper. Het 16 GB-model van de nano kost nu 149 dollar en voor het 8 GB-model moet 129 dollar worden neergeteld. De iPod classic tot slot is nu verkrijgbaar voor 229 dollar.

Hoewel de prijsverlaging van bijna de gehele iPod-lijn onverwachts kwam, haalde Apple rond het einde van de middag ook de online Apple Store offline, die op moment van schrijven niet beschikbaar is. Dit lijkt enigszins vroeg aangezien het special event pas om zeven uur Nederlandse tijd van start gaat en de Apple Store doorgaans ook pas rond die tijd offline is.

Apple wordt verwacht vanavond nieuwe modellen van de iPod touch en van de iPod nano te gaan introduceren. Hierbij lijkt het erop dat de iPod touch onder meer voorzien zal worden van een camera. Dit hebben bronnen ook tegenover Techzine bevestigd. Daarnaast wordt een nieuwe nano verwacht, mogelijk ook met een ingebouwde camera en een beeldscherm met hogere resolutie.

Daarnaast verwacht men dat Apple met een nieuwe versie van de iTunes-software zal komen. Deze zal volgens de geruchten beschikken over Blu-rayondersteuning, integratie met sociale netwerken en de mogelijkheid om iPhone-applicaties door middel van iTunes visueel te ordenen. Tot slot lijkt ook iPhone OS 3.1, dat voornamelijk bugfixes brengt, op de rol te staan.

Bron:AppleInsider