1 min

Tags in dit artikel

,

Volgens Todd Hollenshead, CEO van id Software, vinden hardwareproducenten het helemaal niet zo erg dat veel programma’s, games en muziek illegaal gekopieerd worden. En dat omdat piraterij helpt om hardware te verkopen, zo beweert hij.

"Het is niet dat ik denk dat er een complot is of iets dergelijks. Maar als je in de hoofden van de producenten zou kunnen kijken, zou je zien dat ze weten dat klanten verwachten dingen te kunnen downloaden als je een pc aanschaft", aldus Hollenshead in een interview.

Hollenshead, de man achter grote titels zoals Doom, Quake en het verwachte Rage, beweert dat hardwareproducenten piraterij wel openlijk veroordelen, maar dat ze het probleem in de praktijk gewoon negeren. "Wat ze zeggen is één ding…wat ze doen is iets anders", aldus Hollenshead.

"Kijk maar eens naar peer-to-peer-netwerken. Wat daar gedownload en geüpload wordt is voor 99 procent illegaal. De hardwareproducenten zullen zich echter achter die ene procent scharen die peer-to-peer-netwerken gebruikt voor legale downloads."