2min Devices

iPhone 3G komt vandaag naar nog eens 21 landen

Nadat op 11 juli de eerste 22 landen de iPhone 3G kregen, is het nu de beurt aan de tweede lichting van 21 landen. Uiteenlopend van Argentinië tot Slowakije en van Paraguay tot de Filipijnen.

iPhone 3G komt vandaag naar nog eens 21 landenNa vandaag is de iPhone 3G in bijna vijftig landen wereldwijd verkrijgbaar en dat aantal wordt, waarschijnlijk dit jaar, nog uitgebreid naar zeventig.

Singapore behoort volgens de laatste geruchten ook tot de landen die de iPhone-lancering vandaag meemaken, maar een bevestiging van provider SingTel is tot nu toe uitgebleven. Dat zou de teller naar 22 brengen.

Ook van Rusland werd bekend dat zij spoedig de iPhone 3G krijgen. Volgens de laatste berichtgeving gaat ’s lands grootste provider MTS, met zo’n 84 miljoen abonnees, vanaf oktober het toestel in combinatie met de eigen abonnementen aanbieden.

Het complete rijtje met landen en bijbehorende provider(s) ziet er, met dank aan onze collega’s van TUAW als volgt uit:

Land Provider
Argentinië America Movil
Chili Claro/America Movil, Movistar/Telefonica
Colombia America Movil
Tsjechië Telefonica O2, T-Mobile, Vodafone
Ecuador Porta/America Movil, Movistar/Telefonica
El Salvador America Movil
Estland TeliaSonera, EMT
Guatemala America Movil
Griekenland Vodafone Hellas
Honduras America Movil
Hongarije T-Mobile
India Bharti Airtel, Vodafone
Letland TeliaSonera
Litouwen TeliaSonera
Paraguay America Movil
Peru Claro/America Movil, Movistar/Telefonica
Filipijnen Globe Telecom
Polen Orange, Era
Roemenië Orange
Slowakije T-Mobile, Orange
Uruguay America Movil

In sommige (Europese) landen wordt het toestel ook geünlocked verkocht in verband met nationale wetgeving in die landen. In Griekenland bijvoorbeeld is dat het geval, waar de toestellen zelf 499 (8GB) en 569 (16 GB) euro kosten.

Polen, dat ook tot een van de landen behoort, probeert op een aparte manier aandacht voor het toestel te verkrijgen. Voor de verkooppunten creëert mijn nep-wachtrijen om het zo te laten lijken alsof de animo erg groot is.

Tot nu toe heeft Orange Polen ook geen informatie met betrekking tot prijzen en abonnementen losgelaten, mogelijk met het oog op concurrent Era dat ook de iPhone 3G mag verkopen vandaag.

Het is onduidelijk of Apple wederom zoveel iPhones heeft dat de voorraad na een dag op is. De animo was zo enorm dat het complete activeringssysteem van T-Mobile de geest gaf. Of we dergelijke taferelen bij deze tweede lancering zullen zien is dus de vraag.

Bron:Techzine Redactie