1 min

Tags in dit artikel

, ,

Studio 100, het productiehuis dat vooral bekend is van onder andere Kabouter Plop en Samson en Gert, zal in België op 1 september een digitaal muziekkanaal voor kinderen tot tien jaar lanceren. ‘Studio 100 TV’ is gratis voor alle abonnees van Telenet Digital TV.

De programma’s op de zender worden aan elkaar gerijgd door de bekendste muziekclips van de populaire kinderhelden. Daarnaast wil het kanaal kinderen ook actief betrekken bij programma’s als ‘Karaoke’ en ‘Studio 100 Disco’. Andere programma’s, zoals ‘Wakker Worden!’, ‘Thema’, ‘Specials’ en ‘Tot Morgen’ worden van zes uur ’s morgens tot tien uur ’s avonds uitgezonden.

Telenet heeft in haar programmatie naar eigen zeggen ook rekening gehouden met kinderfeestjes, die meestal in het weekend en op woensdagnamiddagen plaatsvinden. Ook met het dagritme en de leefwereld van de kinderen werd rekening gehouden, zo stelt Telenet. Een voorbeeld hiervan is dat de zender elke dag van start gaat met het programma ‘Goeiemorgen!’, dat vooral vrolijke liedjes door de speakers van de televisie jaagt.

Volgens Dominic Stas, algemeen directeur van Studio 100 Beneleux, was er nood aan een muziekkanaal voor kinderen, "aangezien de bestaande radio- en tv-zenders weinig aandacht aan Vlaamse (kinder)muziek besteden."