2min Devices

Gainward komt met Golden Sample van Radeon HD 4850

Gainward is geruime tijd een AIB-partner van NVIDIA geweest, maar de IT-industrie is constant in beweging en bij Gainward ontbreekt deze beweging dan ook niet. Zo liet het bedrijf laatst al weten dat het besloten heeft om zich ook bezig te gaan houden met ATI en daar zien we nu een resultaat van, de Radeon HD 4850 Golden Sample.

Gainward levert de kaart met een non-reference koeler en de kaart is vanuit de fabriek al overgeklokt. De core van deze Golden Sample draait namelijk op 700MHz en het 512MB GDDR3-geheugen dat aanwezig is op de Radeon HD 4850 Golden Sample van Gainward doet zijn werk op een kloksnelheid van 2200MHz. Ten opzichte van de standaard kloksnelheden is dit wel een behoorlijk verschil, aangezien de core dan op 625MHz werkt en het geheugen op 1986MHz.

De kaart maakt gebruik van het 3+1 VRM Design en voor de Golden Sample van Gainward is een 8-pins stekker nodig om de grafische kaart van genoeg energie te kunnen voorzien. Dit heeft men gedaan om er zeker van te zijn dat de kaart stabiel blijft tijdens intensieve situaties met deze kloksnelheden.

Gainward komt met Golden Sample van Radeon HD 4850

Verder beschikt de kaart gewoon over de RV770 Pro-core en deze core beschikt over een procédé van 55nm en 800 shader processors.

Aangezien de kaart standaard op hogere kloksnelheden draait heeft men ervoor gekozen om andere koeling op de kaart te plaatsen. De kaart maakt namelijk gebruik van non-reference koeling, zoals al eerder vermeld was. Nadeel van deze koeling is het feit dat de kaart twee sloten in beslag neemt, maar daarentegen zou de kaart wel koeler en stiller moeten zijn. De koeler beschikt over twee heatpipes die in contact staan met een relatief grote heatsink die weer gekoeld wordt door een fan van 65mm.

De kaart zou in 3DMark Vantage een score behalen van P6630 en in 3DMark06 haalt de kaart een score van 11542. Met welk systeem deze kaarten gebencht zijn is niet duidelijk en welke instellingen men gebruikt heeft in de programma’s om te benchmarken is ook niet bekend.

Bron:Fudzilla