1 min

Tags in dit artikel

, ,

Gainward, de onderneming die zich richt op grafische kaarten, heeft onlangs een nieuwe grafische kaart aan zijn assortiment toegevoegd. De volledige productnaam van deze grafische kaart is Gainward Radeon HD 4850 512MB DisplayPort Golden Sample Goes Like Hell Edition.

Wat meteen opvalt aan deze nieuwe grafische kaart is het feit dat het product GDDR5-geheugen aan boord heeft. Dit is opmerkelijk, aangezien de Radeon HD 4850 standaard met GDDR3-geheugen uitgerust is. Het is de eerste Radeon HD 4850 die GDDR5-geheugen aan boord heeft.

Aangezien het hier om een "Goes Like Hell-versie" gaat van de grafische kaart, zijn de kloksnelheden hoger dan normaal. De core van de Gainward Radeon HD 4850 512MB DisplayPort Golden Sample Goes Like Hell Edition is actief op een kloksnelheid van 700MHz. De effectieve kloksnelheid van het 512MB GDDR5-geheugen bedraagt 3600MHz. De grafische kaart heeft een 256-bit geheugenbus. Het product biedt ondersteuning voor verschillende soorten aansluitingen. HDMI, VGA, DVI en DisplayPort zijn geen probleem voor de grafische kaart van Gainward.

Over de prijs van de Gainward Radeon HD 4850 512MB DisplayPort Golden Sample Goes Like Hell Edition is op het moment van schrijven nog niets bekend.