1 min

Dell introduceert de Precision 5470, een high-end 14-inch workstation. De sterkste configuratie bevat een Nvidia RTX A1000. Het model is uitstekend voor GPU-intensieve workloads.

De Dell Precision-serie bestaat uit krachtige laptops met high-end GPU’s. Dell beweert ’s werelds lichtste 14-inch mobile workstation in handen te hebben.

Dell Precision 5470

Aan de binnenkant vind je een 12th Gen Intel Core H-series CPU. Intel ontwerpt de processoren voor grafische werkzaamheden. Daarbovenop bevat de Precision 5470 een Nvidia RTX A1000 GPU. De combinatie maakt het mogelijk om de meest GPU-intensieve workloads te draaien.

RAM loopt op tot 64GB DDR5. De maximale opslagcapaciteit is 4TB. De lichtste uitvoering weegt iets minder dan 1,5 kilo. Een indrukwekkend gewicht, want de bovengenoemde componenten hebben een behoorlijk koelsysteem nodig. Dell hield het gewicht laag met een nieuw thermisch ontwerp.

Wi-Fi 6E wordt ondersteund. Het model bevat een of meerdere Thunderbolt-ingangen. De Precision 5470 is onderdeel van een nieuw portfolio voor hybride werken, bestaand uit meer dan tien nieuwe devices.

Verdere details zijn onbekend, evenals de prijs. Dell laat weten dat de aankondiging zo snel mogelijk volgt. De Precision 5470 verschijnt in april.

Tip: Dell vernieuwt XPS 15 en 17 laptops met nieuwste Intel CPU’s