1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Volgens enkele vacatures ontdekt door Long Zengh van de website istartedsomething lijkt het erop dat Microsoft werkt aan zijn eigen versie van de Apple App Store onder de codenaam Skymarket.

Hoewel er al 18.000 applicaties voor Windows Mobile beschikbaar zijn en software van derde partijen al lange tijd bestaat, blijkt de App Store succesvoller te zijn dan alle verschillende Windows Mobile-winkels waar applicaties gekocht kunnen worden en blijkt de voornaamste nieuwe feature van de iPhone 3G de applicatiestore te zijn.

Microsoft is dan ook van plan om één centraal punt te maken vanwaaruit software aangeschaft kan worden. Deze onlinestore moet klaar zijn met de lancering van Windows Mobile 7, die in het eerste kwartaal van 2009 zou moeten verschijnen. Een eerste versie van de winkel wordt mogelijk al deze herfst gepresenteerd aan ontwikkelaars.

Net als Apple is Microsoft van plan om de store dé plaats te maken voor developers die eenvoudig met hun software een groot publiek willen bereiken en ook geld willen verdienen. Microsoft gaat hiervoor een businessplan en beleid opstellen en zoekt hiervoor mensen die dit kunnen. Ook zoekt Microsoft een Senior Product Manager voor de Skymarket.

[center]Mogelijke (oude) screenshots van Windows Mobile 7[/center]