1 min

Tags in dit artikel

,

Scythe heeft nieuwe casefans aangekondigd en deze casefans komen terecht in een nieuwe serie van Scythe. Deze serie is de Kaze Maru-serie.

De Kaze Maru’s beschikken over een ronde vorm en de casefans zijn 140mm groot. Het is echter ook mogelijk om de casefans te monteren op houders van 120mm. Ze zullen in drie verschillende varianten op de markt gebracht worden, zodat er voor elk wat wils is. Deze varianten onderscheiden zich van elkaar door het verschil in snelheid, prestatie en geluidsproductie.

De eerste variant draait op een snelheid van 500 rotaties per minuut. Op deze snelheid produceert de fan een geluid van 10,80dBA.

De tweede casefan in de serie moet het doen met een snelheid van 1200 rotaties per minuut en, zoals vanzelfsprekend, neemt de geluidsproductie dan toe. Deze casefan produceert op deze snelheid namelijk 26,58dBA.

De snelste casefan uit de serie zal draaien op 1900 rotaties per minuut en deze produceert ook het meeste geluid. Van deze casefan komt namelijk 41,13dBA af. Volgens Scythe zou er meer airflow ontstaan dankzij de diameter van de bladen die groter is geworden, terwijl de geluidsproductie niet veel hoger wordt.

De casefans zouden een MTBF (Mean time between failures) hebben van 30.000 uur. De Kaze Maru’s zouden binnenkort verkrijgbaar moeten zijn op de markt tegen een prijs die rond de 9,50 euro ligt.